Syvän levon meditaatioretriitti 24.–28.6.2018 tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 190€. Tällä katamme opettajan matkakulut Suomeen, retriittikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin osoitteessa opendharmafinland@gmail.com ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja tarjoaa opetuksensa ilman korvausta. Hän ei saa mitään retriitin osallistumismaksuista ja elää tämänkaltaisiin tapahtumiin osallistuvien ihmisten lahjoitusten varassa. Retriitin lopussa osanottajilla on mahdollisuus antaa lahjoitus opettajalle. Tämä mahdollistaa sen, että opettaja pystyy jatkossakin antamaan tällä tavalla, samoin kuin aiempien retriittien lahjoitukset mahdollistavat tämän retriitin. Retriitin lopussa on myös mahdollisuus antaa lahjoitus retriitin järjestäjille, jotka yhtä lailla tarjoavat palveluksensa vapaasti.

Ilmoittautuminen ja peruutukset

Retriitti on nyt täynnä, mutta voit edelleen ilmoittautua jonotuslistalle täyttämällä hakulomakkeen. Varausmaksua ei vielä tarvitse maksaa. Jos paikka vapautuu, varausmaksu 40 € maksetaan Anita Lintulan tilille FI11 3939 0039 5630 28. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 150€) tulee maksaa viimeistään 17.5.2018 samalle tilille. Jos maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan maksun viestikenttään nimesi.

Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalla oleville. Mikäli osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle jonossa. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 17.5., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 17.5. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika ja paikka

Retriitti alkaa sunnuntaina 24.6.2018. Paikalle voi tulla klo 18 alkaen. Klo 19 tarjoillaan päivällinen, minkä jälkeen on aikaa rekisteröitymiseen, ja varsinainen ohjelma alkaa noin klo 20.30. Retriitti päättyy torstaina 28.6.2018 klo 14 mennessä. Pyydämme sitoumusta pysyä retriittipaikalla retriitin alusta loppuun asti ja olla käyttämättä alkoholia tai huumeita. Tämä antaa meille kullekin selkeyttä ja takaa turvallisen ympäristön kaikille.

Retriitti järjestetään Elontulen kurssikeskuksessa Karjalohjalla, 90 km länteen Helsingistä. Keskuksen osoite on Merkniementie 94, 09120 Karjalohja. Lähin bussipysäkki on Päiväkumpu (Karjalohja), 6,5 km keskuksesta. Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä viimeistään viikkoa ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussiyhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa.

Majoitus, ruoka ja hiljaisuus

Retriitillä on tilaa 30 osanottajalle. Majoitus tapahtuu jaetuissa 2–8 hengen huoneissa. Huoneet luovutetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä. Mainitsethan hakulomakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen.

Retriitillä tarjotaan kolme ravitsevaa kasviasateriaa päivässä. Teetä ja pikakahvia on tarjolla taukojen aikana. Hakulomakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-aineallergiansa.

Retriitti pidetään hiljaisuudessa, mikä auttaa harjoitusta syvenemään kauniilla tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin, emmekä pääasiassa myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa, sekä tarvittaessa käytännön asioista järjestäjien kanssa. Hätätapauksissa retriitin aikana pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä Reita Lounatvuoreen (050 573 5768).

Varustus

Kurssikeskus Elontuli tarjoaa käyttöömme patjat, tyynyt ja huovat makuumeditaatiota varten. Käytettävissä on myös tyynyjä, penkkejä ja tuoleja istumameditaatioon. Suosittelemme lämpimästi ottamaan mukaan omia lisätyynyjä tukemaan istuma- tai makuuasentoa.

Kurssikeskuksen vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat (tai makuupussin ja aluslakanan) sekä pyyhkeen. Lakanoiden vuokraaminen kurssikeskuksesta maksaa 15€. Voit myös ottaa mukaan oman joogamaton.

Lähetämme tarkemman listan mukaan tarvittavista varusteista lähempänä retriittiä. Huomaathan, että järjestäjillä ei pääosin ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana – huolehdi siis, että otat mukaan esim. tarvitsemasi lääkkeet.

Lopuksi

Kysy ihmeessä, jos jotain jäi epäselväksi tai kaipaat lisätietoa! Saat meidät kiinni osoitteesta opendharmafinland@gmail.com) tai soittamalla Tuulikki Hukalle (050-432 9241, ilmoittautuminen ja maksut) tai Reita Lounatvuorelle (050 573 5768, muut kysymykset).

Toivomme sydämestämme, että tästä tulee antoisa retriitti kaikille! Lämpimästi tervetuloa!

Reita ja Tuulikki

Advertisements